Pecannotentaart

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vulling:

Benodigdheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Deeg:

    1.
  2. Doe alle ingredienten in de keukenmachine en mix tot het een soepel is.
  3. Maak er een plat vierkant van en pak het in vershoudfolie.
    2.
  4. Laat het deeg rusten voor minstens 2 uur of liever een nacht in de koelkast.

    Pecannotentaart:

    1.
  5. Haal het uit de koelkast en vet de bakvorm in.
    2.
  6. Verwarm de oven voor op 170 graden.
    3.
  7. Rol het uit en bekleed de bakvorm.
  8. Zorg ervoor dat de bodem niet te dik is!
    4.
  9. Bekleed de bodem met bakpapier en vul de vorm met bakbonen.
  10. Bak de bodem 8 minuten in het midden van de oven.
    5.
  11. Verwijder de bakbonen en bak de bodem nogmaals 6 minuten goudbruin.
    6.
  12. Ondertussen kun je beginnen aan de vulling.
  13. Roer de los en voeg de gesmolten , suiker, vanille, en toe en roer goed door.
    7.
  14. Voeg de karamelstroop toe en roer het mengsel tot het licht en schuimig is.
    8.
  15. Verhoog de temperatuur van de oven voor 180 graden.
    9.
  16. Verveel de stukjes pecannoot over de bodem en giet daar het eimengsel op.
    10.
  17. Schik de halve op het eimengsel.
  18. Belangrijk is dat het mengsel goed schuimig is zodat de er boven op blijven liggen.
    11.
  19. Bak de taart 35 minuten in het midden van de oven.
    12.
  20. Plaats de taart in de koelkast en laat hem volledig afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg, bloem, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pecannoten en pecannoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taart
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5911 kcal
295%5911 kcal
Vetten
499 g.
713%499 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
413 g.
158%413 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pecannotentaart