Pêche Melba taart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Koekenpan
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bekleed een bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier.
- Splits de .
Klop het eiwit stijf met een snufje . - Roer er geleidelijk 50 gram en 1 zakje door.
- Klop de eidooiers een voor een door het beslag.
Zeef de , de en het boven het beslag en spatel het erdoor. - Schenk de massa in de vorm en strijk hem glad.
- Bak het ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C.
- Laat de bodem afkoelen.
- Laat de uitlekken.
- Was zonodig de en dep ze droog. (laat diepvriesframbozen ontdooien).
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Verwarm de gelei en roer hem glad. - Klop de stijf en voeg geleidelijk de slagroomversteviger en 2 zakjes vanillsuiker toe.
Meng met de mixer de kwark, de en 125 gram . - Spatel de erdoor.
- Snijd de taartbodem horizontaal doormiden.
- Bestrijk de onderse bodem met 3 eetlepels kwarkcrème en verdeel hierover de perzikhelften (houd 3 apart voor garnering) met de bolle kant naar boven.
- Strijk hierover ruim de de helft van de overgebleven crème.
- Leg hierop de tweede bodem en bestrijk deze met 3 eetlepels crème.
Houd 20 apart en verdeel de rest over de taart. - Houd 3 theelepels gelei apart en lepel de rest over de taart, bestrijk de rest van de crème over de taart, druk de amandelen tegen de taartrand en zet hem ca. 6 uur koud weg.
Verwarm de rest van de gelei nogmaals. - Versier de taart met de rest van de , de , de gelei en de .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, vanillesuiker, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, magere kwark, mascarpone
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom, magere kwark, mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Pêche Melba taart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 312 kcal | 15% | 4992 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 224 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 304 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 192 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |