Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Kook de penne rigate volgens de bereidingswijze op de verpakking.

    Gegrilde aubergine met knoflookolie:

    Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
    Verhit een scheut olijfolie in een steelpan, voeg de knoflook toe en bak circa 3 minuten op laag vuur.
    Verwarm de grillpan voor.
    Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa een halve centimeter dik.
    Gril de aubergine om en om in circa 4 minuten gaar.
  2. Leg de plakken op een bord en schenk de knoflookolie erover.
  3. Houd ze warm onder aluminiumfolie.

    Pel en snipper de .
    Halveer de rode in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode in dunne halve ringen.
    Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
  4. Voeg de en de rode toe en bak circa 2 minuten op matig vuur.
  5. Voeg de toe en warm circa 5 minuten mee.
    Halveer de en roer door de saus.
  6. Breng op smaak met de en een beetje zout.
    Pluk de basilicum en roer samen met de rigate door de saus.
    Serveren
    Verdeel de met de saus en de plakken gegrilde over de borden.
  7. Schep daar een lepel op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ricotta is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in penne
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
347 kcal
17%1388 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
58 g.
22%232 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Penne allla Norma van Roberta