Penne met zalm
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Penne recepten
- Bereiden
- Kookboek van samjuul
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak vooraf of onder het koken van de pasta alvast een koud sausje van een goede scheut (bijv.
- Blueband Finesse), een beetje citroensap naar smaak, peper, zout en een paar takjes (versnipperd).
- Even roeren en laat dit heel even staan.
- Rooster alvast eventjes kort de pijnboompitjes zodat ze een beetje bruin en lekker knapperig worden.
- Kook de pasta beetgaar in ruim water.
- Giet de pasta af als deze klaar is.
- Verhit in een koekepan een scheut olie met de geperste of gesneden .
- Schep hierin de pasta heel kort om en om (2 minuutjes) zodat er een lekker knoflooksmaakje aan de pasta zit.
- Schep de pasta daarna op de borden.
- Over de pasta gaat een klein beetje , strooi je wat pijnboompitjes en leg je een heel klein bedje van sla.
- Hieroverheen verdeel je de gerookte .
- Over dit geheel giet je met een lepel een beetje van de voorafgemaakte roomsaus met en .
- Strooi de laatste pijnboompitjes en het is klaar om op te dienen.
- Serveertips:
- Lekker met een frisse salade of met een broodje maar ook prima zo te eten.
- Snipper ook eens een klein uitje door de olie en knoflook in de pan voor een iets vollere smaak.
Ook lekker om te maken
Variaties op Penne met zalm
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Penne met zalm en broccoli | 2 | Pastagerechten |
Penne met zalm en spinazie á la boursin | 1 | Pastagerechten |
Penne met zalm en spinazie met boursin | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kookroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- penne kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kookroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Penne met zalm heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 488 kcal | 24% | 976 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 48 g. | 18% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |