Penne met zalm
- Herkomst Nederland
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Penne recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Hapjespan
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Kook de in een pan met ruim kokend water in 12 minuten beetgaar.
- Boen de schoon en trek met een dunschiller van de helft dunne slierten en rasp de rest van de schil.
- Pers de uit.
- Doe de helft van de met de in een keukenmachine en voeg 1/2 eetlepel geraspte citroenschil, 1/2 eetlepel citroensap, 2 eetlepels en toe en meng alles tot een mooie saus.
- Snijd de in stukken van 4 cm.
- Verwarm 2 eetlepels in de hapjespan en leg de zalm erin.
- Strooi er wat over enbesprenkel het met 2 eetlepels citroensap.
- Laat de zalm afgedekt in 4 minuten beetgaar worden en laat de zalm iets afkoelen.
- Klop in een kom 1 eetlepel citroensap met 3 eetlepels , 1/2 eetlepel citroenrasp en tot een dressing.
- Giet de pasta af en schep de dressing door de warme pasta.
- Schep de rest van de erdoor.
- Snijd de klein en meng het door de pasta.
- Verdeel de over 4 borden en leg de zalmstukken erop.
- Schenk de bieslooksaus erover.
Ook lekker om te maken
Variaties op Penne met zalm
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Penne met zalm en broccoli | 2 | Pastagerechten |
Penne met zalm en spinazie á la boursin | 1 | Pastagerechten |
Penne met zalm en spinazie met boursin | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- penne kan sporen bevatten van lactose en Allergie in yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 636 kcal | 31% | 2544 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |