Pepermuntruitjes

Ingrediënten

+ -
print

Bereiding: ± 1 uur

Baktijd: ± 30 min.

Koeltijd: minstens 2 uur

Voor 30 stuks:

Voor het beslag:

Voor de vulling:

Voor het glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op 175°C.
  2. Een bakvorm van ± 20 x 30 cm bekleden met bakpapier.
  3. De en de met de mixer tot een schuimige massa kloppen.
  4. De bloem met het erop zeven en door de eiermassa roeren.
  5. Het beslag in de vorm scheppen, gladstrijken en onder in de oven ± 30 min.
  6. bakken.
  7. De taart op een rooster omkeren en het bakpapier verwijderen.
  8. Laten afkoelen.
  9. Intussen de in koud water laten weken.
  10. Het met de au-bain-marie verwarmen tot 70°C en al kloppend laten afkoelen.
  11. De met aanhangend water au-bain-marie op laten oplossen en dan door de eiercrème roeren.
  12. De half-stijfkloppen en door de crème scheppen.
  13. De crème op smaak brengen met likeur. ± 30 min.
  14. in de koelkast zetten tot de crème begint te geleren.
  15. Voor het glazuur het kokosvet smelten.
  16. De gezeefde , het , het en de likeur erdoor roeren.
  17. De taart één maal overdwars doorsnijden.
  18. De crème over de onderste helft verdelen en den de andere helft er op leggen.
  19. Bestrijken met glazuur en ± 30 min.
  20. in de koelkast zetten.
  21. Op de taart ± 5 cm grote ruiten markeren.
  22. Elke ruit garneren met een pistachenootje.
  23. Nog zeker een uur in de koelkast zetten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • suiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren, ei, eiwit
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenootjes is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2449 kcal
122%2449 kcal
Vetten
26 g.
37%26 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
143 g.
55%143 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
150 g.
166%150 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pepermuntruitjes