Pepernoten
- Herkomst Nederland
- Categorie Sinterklaas
- Pepernoten recepten
- Bereiden
- Kookboek van sanrico
- 1 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Zeef de bloem en meng deze goed in een kom met de suiker, zout, bakpoeder en speculaaskruiden. - Voeg de boter, melk en stroop toe en kneed het mengsel goed door.
Laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C) en vet een bakblik in.
Vorm van het deeg kleine bolletjes of maak eens pepernootletters (let op: - ze verdubbelen in omvang) en leg ze op het bakblik.
Bak ze 15-17 minuten en zet dan de oven uit. - Laat de kruidnootjes nog 5 minuten in de oven liggen.
- Als ze uit de oven komen, zijn ze nog wat zacht maar ze harden na.
Copyright www.jannekes.nl
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pepernoten met een theelepel stroop415m
-
Recept
Pepernoten42u30m
-
Recept
Pepernoten42u40m
-
Recept
Pepernoten42u35m
-
Recept
Pepernoten430m
-
Recept
Simpele pepernoten450m
Variaties op Pepernoten
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pepernoten | 9 | Sinterklaas |
Pepernoten ijs | 1 | Nagerechten |
Pepernotensoep | 1 | Sinterklaas |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stroop
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Pepernoten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 539 kcal | 26% | 2156 kcal |
Vetten | 31 g. | 45% | 124 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 90 g. | 34% | 360 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |