Pepernotencake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Klop de boter zacht en roer de erdoor.
  3. Voeg de , het en de gezeefde met een mespuntje toe.
  4. Klop dit mengsel tot een glad beslag en spatel de pepernoten erdoor.
  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm van ongeveer 800 gram inhoud.
  6. Bak de cake in de voorverwarmde oven gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Pepernotencake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 6 recensies
RESET

Er staat boven in 50 min klaar dus 60 min lijkt me wat lang.
Ilja 5 december 2013
Was wel handig geweest om erbij te schrijven hoelang de cake in de oven moet, ik schat 60 minuten net als alle andere cake's. Recept lijkt me lekker ga het zo met de kids maken.
Hilde 4 december 2013
Leuk idee, hoelang moet het in de oven?
Flo 4 december 2013
Erg lekkere manier om van de overdaad aan kruidnootjes af te komen. De cake mag even lang als een gewone cake in de oven.
Erik 10 maart 2012
Inderdaad hoelang moet dit in de oven?
Conny 15 december 2011
Hoelang moet dit in de oven?
Mo 2 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
470 kcal
23%1880 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
8 g.
42%32 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
15%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
31%4 g.
Koolhydraten
63 g.
24%252 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pepernotencake