Pepersaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de roux:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Breng de en langzaam aan de kook en voeg daar de schoongemaakte en fijngesnipperde en aan toe.
    Laat een kwartiertje sudderen.
    Maak van de en de een lichtbruine roux en roer daar de hete door.
    Laat de saus onder voortdurend roeren nog ongeveer 10 minuten sudderen.
    Doe nu het groente witte -azijnmengsel bij de saus en voeg de kruiden toe.
    Roer goed en laat de saus nog een poosje sudderen.
    De sterkte van de saus wordt bepaald door de hoeveelheid peper.
    Gebruik gebroken of zeer grof gemalen zwarte .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Pepersaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pepersaus
VariatieAantalGang
Pittige pepersaus2Sauzen en marinades
Knapperige gebakken nijlbaars met pepersaus1Vis en schaaldieren
Thaise Groene Pepersaus1Sauzen en marinades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • wijn en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillon
  • bouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pepersaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Bweurk! Azijn is echt niet fijn, zonder is echt gezonder.
8 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
49 kcal
2%196 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pepersaus