Pepesan Ikan
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Snijd de filets in 4 gelijke delen.
- Halveer de 's, verwijder steel en zaadlijsten en hak ze fijn.
- Knijp de knoflookteentjes uit.
- Meng in een kom en knoflook door de boemboe pepesan.
- Schep de stukken vis door het mengsel, dek de kom af en marineer de vis 1 nacht in de koelkast.
- Snijd van de 4 dunne plakjes.
- Knip 4 stukken bakpapier af, die meer dan groot genoeg zijn om een stuk vis in te verpakken.
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Vet het midden van elk stuk papier in met wat .
- Verdeel de marinade over de stukken papier en leg op elk een stuk vis.
- Leg op de stukken vis een blaadje en een plakje .
- Vouw het papier naar boven toe samen en bind de pakjes dicht met een stukje keukengaren.
- Leg de pakketjes op de bakplaat en schuif deze in de oven.
- Bak de vis in 20 minuten gaar.
- Serveer ze in papier en maak de pakketjes aan tafel open.
Ook lekker om te maken
Variaties op Pepesan Ikan
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pepesan ikan | 1 | Vis en schaaldieren |
Pepesan Ikan (pittige victoriabaarsfilets) | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 58 kcal | 2% | 232 kcal |
Vetten | 4 g. | 7% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |