Pepesan

Ingrediënten

+ -
print

Vismarinade:

Voor de kruidenpasta(boemboe):

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Stoompan
  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Dep de vis droog en wrijf ze in met wat .
  3. Meng voor de kruidenpasta de , knoflook en sambal door elkaar.
  4. Voeg de toe en wrijf alles tot een pasta.
  5. Bereiden:
  6. Verhit een wok met olie.
  7. Fruit de kruidenpasta onder voortdurend omscheppen 5 minuten.
  8. Schep deze daarna uit de pan.
  9. Knip vier stukken van aluminiumfolie om de vis in te verpakken.
  10. Leg op elk stuk folie 1 laurierblaadje, dan een stuk vis en schep een kwart van de boemboe eroverheen.
  11. Vouw het pakketje dicht.
  12. Maak zo vier vispakketjes.
  13. Gebruik de rijststomer, stoompan of au bain-marie en vul deze met een laagje water, zet de gaatjespan erin en leg de vispakketjes erin.
  14. Zet het deksel erop en stoom de vis in circa 20 minuten gaar.
25
25
25

Variaties op Pepesan

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pepesan
VariatieAantalGang
Pepesan Ikan2Vis en schaaldieren
Ikan Pepesan (pittig gekruide makreel uit de oven)1Vis en schaaldieren
Pepesan oedang (garnalen hapje)1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek kan sporen bevatten van vis en Allergie in makrelen
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Pepesan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Oma's traditioneel recept: makreel, sambal, sereh, djoeroek purut, salam, knoflook (citrus smaak geef een frisse smaak) slamat makan (pedis) hmm.
Michael de Hantsetters 27 januari 2013
Laurier? Salamblad is wellicht familie ervan maar smaakt toch echt heel anders! Dus niet doen als je echt lekker wilt eten ;-)
Salamblad 18 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
899 kcal
44%1798 kcal
Vetten
91 g.
130%182 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%30 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pepesan