Pepesan
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van gdamwijk
- 2 reviews
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Stoompan
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- Dep de vis droog en wrijf ze in met wat .
- Meng voor de kruidenpasta de , knoflook en sambal door elkaar.
- Voeg de toe en wrijf alles tot een pasta.
- Bereiden:
- Verhit een wok met olie.
- Fruit de kruidenpasta onder voortdurend omscheppen 5 minuten.
- Schep deze daarna uit de pan.
- Knip vier stukken van aluminiumfolie om de vis in te verpakken.
- Leg op elk stuk folie 1 laurierblaadje, dan een stuk vis en schep een kwart van de boemboe eroverheen.
- Vouw het pakketje dicht.
- Maak zo vier vispakketjes.
- Gebruik de rijststomer, stoompan of au bain-marie en vul deze met een laagje water, zet de gaatjespan erin en leg de vispakketjes erin.
- Zet het deksel erop en stoom de vis in circa 20 minuten gaar.
Ook lekker om te maken
Variaties op Pepesan
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pepesan Ikan | 2 | Vis en schaaldieren |
Ikan Pepesan (pittig gekruide makreel uit de oven) | 1 | Vis en schaaldieren |
Pepesan oedang (garnalen hapje) | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal oelek kan sporen bevatten van vis en Allergie in makrelen
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Pepesan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 899 kcal | 44% | 1798 kcal |
Vetten | 91 g. | 130% | 182 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 30 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |