Peren chocolade cake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Magnetron
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden C. (dat is de temperatuur voor een heteluchtoven).
  2. Laat de even zacht worden (ik doe dat meestal even kort in de magnetron) en doe de samen met de , en het in een kom en mix dit met een mixer door elkaar.
  3. Voeg nu de 4 toe en mix tot een geheel met de .
  4. Als dit een geheel is, voeg dan de toe en maak hier nu een beslag van.
  5. Doe de helft van het beslag nu in een cakevorm.
  6. Ik gebruik hiervoor een silliconen vorm die hoef je niet in te vetten.
  7. Heb je dit niet vet dan de cakevorm eerst even in met wat en bestuif hem met .
  8. Dit voorkomt dat de cake straks vastzit in de vorm.
  9. Snij de nu in kleine stukjes en leg deze boven op het beslag.
  10. Doe bij de andere helft van het beslag nu de 2 theelepels en mix dit met de mixer door elkaar.
  11. Nu kan het andere helft van het beslag in de vorm.
  12. Zet de cake nu in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in 1 uur gaar.
  13. Je kunt zien of de cake gaar is door een sateprikker in het midden van de cake te stoppen en er weer uit te halen.
  14. Als er niets aan blijft plakken is de cake klaar.
  15. Zo niet dan de baktijd iets verlengen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Peren chocolade cake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het bakpoeder wordt niet in de handelingen genoemd, neem aan dat het er wel in moet. Ik vind de portiegroote van 4 personen te weinig. Het is eerder 6 of 8. Verder een goed recept!
Janny 23 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
651 kcal
32%2604 kcal
Vetten
47 g.
68%188 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
51 g.
57%204 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Peren chocolade cake