Peren-chocoladetaart met schuim

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm in en strooi er overheen.
  2. Klop het overtollige er weer uit.
  3. Laat daarna de uitlekken.
  4. Hak vervolgens de chocolade grof en smelt deze au bain marie.
  5. Laat het dan ca. 5 minuten afkoelen.
  6. Splits daarna de 2 .
  7. Roer 100 gram , de , 125 gram en een snufje tot een créme.
  8. Roer er na elkaar de gesmolten chocolade, de eidooiers en 2 een voor een doorheen.
  9. Meng daarna de , en het door de .
  10. Roer het met de tot een beslag en bekleed hier de vorm mee.
  11. Druk de halve met de platte kant naar beneden lichtjes in het deeg en bak de taart ca. 30 minuten op 175 graden C.(stand 2) in een voorverwarmde oven.
  12. Klop de eiwitten met een snufje stijf.
  13. Voeg tijdens het kloppen gelijdelijk 125 gram toe.
  14. Bestrijk de taart rijkelijk met het eiwit maar laat 1 cm aan de rand vrij.
  15. Bak de taart verder op dezelfde temperatuur nog 25 minuten.
  16. Smelt 50 gram chocolade en druppel deze met een lepel over de taart.
  17. Garneer met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Peren-chocoladetaart met schuim heeft een gemiddelde waardering gekregen van 5 / 10 in 2 recensies
RESET

Een heerlijke smeuige taart. Het klopt dat her recept niet volledig is, maar een ervaren taartenbakker weet wel hoe het opgelost wordt. Het eiermengsel en deegmengsel moet je gewoon door elkaar schepp... Lees reactie
Helene 15 oktober 2013
Ik mis een deel in dit recept; namelijk wat ik met het gesmolten chocolade-eiermengsel moet doen. Op deze manier heb ik een bodem met peren en eiwit, gegarneerd met poedersuiker. Of moet de bak choco... Lees reactie
Kiki Brandsma 23 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
227 kcal
11%3632 kcal
Vetten
11 g.
15%176 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%256 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
14 g.
16%224 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Peren-chocoladetaart met schuim