Peren-chocoladetaart met schuim
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Chocoladetaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van roos99
- 2 reviews
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Vet een springvorm in en strooi er overheen.
- Klop het overtollige er weer uit.
- Laat daarna de uitlekken.
- Hak vervolgens de chocolade grof en smelt deze au bain marie.
- Laat het dan ca. 5 minuten afkoelen.
- Splits daarna de 2 .
- Roer 100 gram , de , 125 gram en een snufje tot een créme.
- Roer er na elkaar de gesmolten chocolade, de eidooiers en 2 een voor een doorheen.
- Meng daarna de , en het door de .
- Roer het met de tot een beslag en bekleed hier de vorm mee.
- Druk de halve met de platte kant naar beneden lichtjes in het deeg en bak de taart ca. 30 minuten op 175 graden C.(stand 2) in een voorverwarmde oven.
- Klop de eiwitten met een snufje stijf.
- Voeg tijdens het kloppen gelijdelijk 125 gram toe.
- Bestrijk de taart rijkelijk met het eiwit maar laat 1 cm aan de rand vrij.
- Bak de taart verder op dezelfde temperatuur nog 25 minuten.
- Smelt 50 gram chocolade en druppel deze met een lepel over de taart.
- Garneer met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chocolade-perentaart met schuim41u30m
-
Recept
Chocoladetaart met rum41u
-
Recept
Chocoladetaart445m
-
Recept
Nougat- chocoladetaart45u25m
-
Recept
Chocoladetaart met pijnboompitten420m
-
Recept
Chocoladetaart41u45m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Peren-chocoladetaart met schuim heeft een gemiddelde waardering gekregen van 5 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 227 kcal | 11% | 3632 kcal |
Vetten | 11 g. | 15% | 176 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 256 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 14 g. | 16% | 224 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |