Peren met chocoladesaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de chocoladesaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de , verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren.
  2. Doe de stukken peer in een kom met met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
  3. Doe de wijn, het en het in een koekenpan op hoog vuur.
  4. Voeg de stukken peer toe en breng het vocht aan de kook.
  5. Zet, zodra het kookt, het vuur lager tot er alleen nog kleine bubbeltjes aan de rand van de pan verschijnen.
  6. Pocheer de 5-10 minuten of totdat ze zacht zijn.
  7. Schep met een schuimspaan de in een ovenvaste schaal.
  8. Breng het vocht weer aan de kook en laat het indikken tot er ca. 4 eetlepels overblijven.
  9. Schenk de suikersiroop en het over de en laat alles afkoelen.
  10. Verwijder het en dek af met plastic folie.
  11. Zet de minstens 1 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht Maak vlak voor het serveren de chocladesaus.
  12. Smelt de chocolade met het al roerend in een steelpapan op laag vuur.
  13. Haal de pan vanhet vuur en roer de erdoor.
  14. Doe een schep ijs in 4 schaaltjes en leg er een gepocheerde peer op.
  15. Schep de warme erover en serveer direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade en vanilleroomijs
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en vanilleroomijs
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room en vanilleroomijs
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
363 kcal
18%1452 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Peren met chocoladesaus