Peren tarte-tatin met honinghangop

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Spoel een schone theedoek uit met koud water en spreid uit in een vergiet of zeef.
  2. Plaats de zeef op een passende vorm.
    Schep de yoghurt in de doek en vouw de doek dicht.
  3. lLeg op de samengevouwen doek een omgekeerd bord dat op de zeef past en zet minimaal 1 nacht in de koelkast.
    Schep vervolgens de yoghurt uit de doek en breng op smaak met de , zet dan weer koel weg.
    Smelt 2 eetlepels in een koekenpan en laat deze licht karamelliseren.
  4. Voeg de toe en roer deze door de heen.
  5. Giet dit mengsel uit de pan op een stuk bakpapier en laat volledig afkoelen.
    Breek of maal dit dan in kleine stukjes.
    Schil de , verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakjes.
    Strooi onderin de bakvormpjes een laagje en verdeel er een paar klontjes boter over.
  6. Schik hierop de peer en leg het erop.
    Bak de taartjes goudbruin en gaar in de oven op 200 graden gedurende ca. 15-20 minuten.
    Laat de taartjes 5 minuten afkoelen, keer de taartjes om op een bord en serveer met de honinghangop en de gesuikerde .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, bladerdeeg, griekse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in griekse yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pecannoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en griekse yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
376 kcal
18%1504 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Peren tarte-tatin met honinghangop