Peren Tarte Tatin
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Tarte tatin recepten
- Bereiden
- Kookboek van beamantel
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Deegroller
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Meng 100 gram boter met 50 gram suiker met de mixer.
- Voeg vervolgens het en de toe.
- Mix tot er een goede deegbal ontstaat.
- Verpak de deegbal in huishoudfolie en leg hem 45 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis.
- Smelt de rest van de boter met de rest van de suiker in de huishoudpan tot een bruine karamel.
- Schenk het mengsel in de bakvorm.
- Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen.
- Rol het deeg uit met de deegroller tot een lap die 2 mm groter is dan de bakvorm.
- Bedek de peer ermee en stop de rand goed in.
- Bak de taart 25 minuten in de oven.
- Meng de met de creme fraiche in een kom.
- Bedek de taart met een bord en keer om.
- Serveer de taart lauwwarm met de vanille/cremefraiche-creme.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tarte-tatin41u15m
-
Recept
Taart Appel Tarte Tatin42u50m
-
Recept
Tarte Tatin41u
-
Recept
Tarte Tatin450m
-
Recept
Speculaastaart met amandelspijs, abrikozenjam en peren41u15m
-
Recept
Peren-notentaart41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Peren Tarte Tatin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 221 kcal | 11% | 1768 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 17% | 24 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 6% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 13% | 0 g. |
Koolhydraten | 36 g. | 13% | 288 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 1% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 16 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |