Peren Tarte Tatin

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Deegroller
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng 100 gram boter met 50 gram suiker met de mixer.
  2. Voeg vervolgens het en de toe.
  3. Mix tot er een goede deegbal ontstaat.
  4. Verpak de deegbal in huishoudfolie en leg hem 45 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  6. Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis.
  7. Smelt de rest van de boter met de rest van de suiker in de huishoudpan tot een bruine karamel.
  8. Schenk het mengsel in de bakvorm.
  9. Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen.
  10. Rol het deeg uit met de deegroller tot een lap die 2 mm groter is dan de bakvorm.
  11. Bedek de peer ermee en stop de rand goed in.
  12. Bak de taart 25 minuten in de oven.
  13. Meng de met de creme fraiche in een kom.
  14. Bedek de taart met een bord en keer om.
  15. Serveer de taart lauwwarm met de vanille/cremefraiche-creme.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Peren Tarte Tatin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb deze tarte tatin gemaakt met de peren uit mijn eigen tuin en hij was echt heerlijk! De familie heeft ook genoten want ik heb en de peren en het recept door moeten geven. Ikzelf heb de peren nog... Lees reactie
Mirjam 26 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
221 kcal
11%1768 kcal
Vetten
6 g.
9%48 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
17%24 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
36 g.
13%288 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
1%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Peren Tarte Tatin