Perentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de over voor op 175 graden C.
  2. Vet een bakvorm van doorsnede 24 in met .
  3. Klop de eiwitten met een snufje stijf en daarna apart de eierdooiers met de , en citroenaroma tot een schuimige massa.
  4. Leg de eiwitten op het schuimige dooiermengsel.
  5. Voeg de afgekoelde toe en spatel de , en nog een snufje er geleidelijk doorheen.
  6. Giet het deeg in de beboterde bakvorm en leg hierin de geschilde en in vieren gesneden met de bolle kant naar boven.
  7. Besprenkel de met het sap van de halve en strooi er poeder over.
  8. Bak de taart op het rooster in het midden van de oven in 60 minuten goudbruin.
25
25
25

Variaties op Perentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Perentaart
VariatieAantalGang
Perentaartje3Taart en gebak
Perentaart2Taart en gebak
Perentaartjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Perentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 5 recensies
RESET

Heerlijk recept en simpel klaar te maken!
Anoniem 13 oktober 2013
Hartstikke lekker is dit recept, het vult ook niet zo erg.
25 januari 2013
Zo hij staat erin ik heb alleen iets meer peren gebruikt.
Rico 21 september 2012
Goed recept, peren zakken niet weg in beslag.
3 oktober 2011
Erg makkelijk en lekker!
24 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
143 kcal
7%1716 kcal
Vetten
5 g.
8%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Perentaart