Perentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Perentaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van sanrico
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- , , , , , en in een beslagkom doen en snel tot een glad deeg kenden.
- Afdekken en 15 minuten in de koelkast laten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Vet een springvorm van Ø 28 cm in met een beetje en verdeel het deeg over de bodem.
- Bak de bodem 45 minuten.
- In de tussentijd de peren schillen, in vieren snijden en de klokhuizen verwijderen.
- , en perenbrandewijn in een pan aan de kook brengen, stukken peer toevoegen en enkele minuten laten koken (ze mogen niet te zacht worden).
- Koek op een rooster laten uitdampen en afkoelen.
- Peren in een zeef of vergiet laten uitlekken.
- Als bodem en peren zijn afgekoeld, de peerstukjes op de koek rangschikken.
- Couverture au-bain-marie laten smelten en over de peren gieten.
- Zorg ervoor dat de hele koek bedekt is.
- De chocolade in de koelkast laten opstijven.
- met stijfkloppen en de taart ermee bespuiten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appel-perentaart met walnoten450m
-
Recept
Appel-perentaart41u30m
-
Recept
Perentaart41u
-
Recept
Perentaart met caramelsaus445m
Variaties op Perentaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Perentaartje | 3 | Taart en gebak |
Perentaart | 2 | Taart en gebak |
Chocolade-perentaart met schuim | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1175 kcal | 58% | 4700 kcal |
Vetten | 45 g. | 64% | 180 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 168 g. | 64% | 672 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 31 g. | 34% | 124 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |