Perentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. , , , , , en in een beslagkom doen en snel tot een glad deeg kenden.
  2. Afdekken en 15 minuten in de koelkast laten rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  4. Vet een springvorm van Ø 28 cm in met een beetje en verdeel het deeg over de bodem.
  5. Bak de bodem 45 minuten.
  6. In de tussentijd de peren schillen, in vieren snijden en de klokhuizen verwijderen.
  7. , en perenbrandewijn in een pan aan de kook brengen, stukken peer toevoegen en enkele minuten laten koken (ze mogen niet te zacht worden).
  8. Koek op een rooster laten uitdampen en afkoelen.
  9. Peren in een zeef of vergiet laten uitlekken.
  10. Als bodem en peren zijn afgekoeld, de peerstukjes op de koek rangschikken.
  11. Couverture au-bain-marie laten smelten en over de peren gieten.
  12. Zorg ervoor dat de hele koek bedekt is.
  13. De chocolade in de koelkast laten opstijven.
  14. met stijfkloppen en de taart ermee bespuiten.
25
25
25

Variaties op Perentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Perentaart
VariatieAantalGang
Perentaartje3Taart en gebak
Perentaart2Taart en gebak
Chocolade-perentaart met schuim1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1175 kcal
58%4700 kcal
Vetten
45 g.
64%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
168 g.
64%672 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
31 g.
34%124 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Perentaart