Perentaartje
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van marieke31
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Keukenmachine
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Meng 100 g boter, 50 g suiker, het en de met de mixer of in de keukenmachine tot een deegbal.
- Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 45 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. - Halveer de peren in de lengte, verwijder het klokhuis.
- Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot bruine karamel.
- Schenk in de vorm.
- Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 mm dik die iets groter is dan de vorm. - Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in.
Bak 25 minuten in de oven. - Laat 5 minuten afkoelen.
- Snijd het open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche.
Bedek de taart met een bord en keer om. - Serveer lauwwarm met de vanillecrème.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Perentaartje415m
Variaties op Perentaartje
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Perentaartje | 2 | Taart en gebak |
Perentaartjes met rode bessen | 1 | Taart en gebak |
Perentaartjes | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 437 kcal | 21% | 1748 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 7 g. | 35% | 28 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 13% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 26% | 4 g. |
Koolhydraten | 70 g. | 27% | 280 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 5 mg. | 0% | 20 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |