Perentaartje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng 100 g boter, 50 g suiker, het en de met de mixer of in de keukenmachine tot een deegbal.
  2. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 45 minuten in de koelkast rusten.
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  3. Halveer de peren in de lengte, verwijder het klokhuis.
  4. Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot bruine karamel.
  5. Schenk in de vorm.
  6. Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen.
    Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 mm dik die iets groter is dan de vorm.
  7. Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in.
    Bak 25 minuten in de oven.
  8. Laat 5 minuten afkoelen.
  9. Snijd het open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche.
    Bedek de taart met een bord en keer om.
  10. Serveer lauwwarm met de vanillecrème.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Perentaartje

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Perentaartje
VariatieAantalGang
Perentaartje2Taart en gebak
Perentaartjes met rode bessen1Taart en gebak
Perentaartjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
437 kcal
21%1748 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
7 g.
35%28 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
13%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
26%4 g.
Koolhydraten
70 g.
27%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
5 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Perentaartje