Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
    Doe de met 1 eetlepel water in een pannetje met dikke bodem.
  2. Verwarm al roerend.
  3. Eerst gaat het bubbelen, dan verandert het langzaam van kleur.
  4. Roer de erdoor als de goudbruin is, tot het een gladde massa is.
  5. Haal de pan meteen van het vuur (pas op de karamel spettert en is heel heet!!)
    Schenk de karamel meteen in een taartvorm (24 cm doorsnede) gebruik geen springvorm maar een vorm met dichte bodem, anders loopt de karamel tussen de naden door de vorm uit.
    Leg de plakjes peer dakpansgewijs in de karamel.
    Maak van het bladerdeeg een groot vierkant door de naden aan elkaar te plakken met wat water.
  6. Druk goed aan.
    Dek de af met het bladerdeeg en stop de overhangende punten tussen de in de karamel.
    Bak in ca 20 minuten goudbruin en knapperig.
    Keer de taart om op een plat bord en serveer warm of koud.
25
25
25

Variaties op Perentaartje

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Perentaartje
VariatieAantalGang
Perentaartje2Taart en gebak
Perentaartjes met rode bessen1Taart en gebak
Perentaartjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • plakken bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en plakken bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • plakken bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
129 kcal
6%1032 kcal
Vetten
6 g.
9%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%144 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Perentaartje