Perentaartjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Perentaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van myloon
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Rol het deeg uit op een met bestoven werkblad en snijd er vervolgens 6 rondjes uit met een doorsneden van ongeveer 10 cm.
- Leg de deegrondjes op een bakplaat en zet deze 30 minuten in de koelkast.
- Wanneer ze uit de koelkast komen, prik je met een vork enkele gaatjes in de deegrondjes.
- Verdeel het spijs over 6 stukken en maak hiervan bolletjes.
- Leg deze bolletjes in het midden van de deegrondjes en druk ze nu iets plat.
- Snijd vervolgens de halve in de lengte tot waaiers en leg deze over het spijs op de deegrondjes.
- Vorm van het deeg om de peer heen een opstaand randje en smeer deze in met .
- Strooi vervolgens nog een beetje bruine over de peer.
- Bak de taartjes 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- tot het deeg goed gerezen en goudbruin is.
- Warm zijn ze het lekkerst met eventueel een beetje slagroom.
Ook lekker om te maken
Variaties op Perentaartjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Perentaartjes met rode bessen | 1 | Taart en gebak |
Appel-perentaartjes (warm) | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 301 kcal | 15% | 1806 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 36 g. | 14% | 216 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |