Perkedel daging kentang (aardappelkoekjes met rundergehakt)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Stoompan
- Magnetron
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Kook de geschilde in een pan met ruim water.
- Klein beetje bij de toevoegen.
- Rooster de kermirinootjes en maak de rest zoals de , knoflook, etc.
- zeer fijn.
- Pureer de gekookte en vermeng deze met het gehakt, de kruidenpasta, 1 ei en de .
- Voeg een beetje zout naar smaak toe.
Vorm van het mengsel ronde platte koekjes van ca 7 cm doorsnee en stoom ze ongeveer 30 minuten in een stoompan.
Heb je geen stoompan dan de volgende tip:
Doe ongeveer 7/8 van die ronde koekjes op een plat bord en bedek het met huishoudfolie. - Dan 5 minuten in de magnetron.
- Laat ze afkoelen totdat ze enigszins hard worden.
Verhit een laag in een wadjang of koekenpan, haal de koekjes door 2 losgeklopte en frituur ze in de goudbruin. - Kan ook heerlijk koud gegeten worden samen met een pittig sambalsausje.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Perkedel daging kentang (aardappelkoekje met rundvlees)41u
-
Recept
Perkedel jagung kepiting (Maïskoekjes met heerlijke krab)41u
-
Recept
Kentang di smoor (droog gestoofd aardappelen)445m
-
Recept
Daging blado (licht zuur pittig gekruid rundvlees)445m
-
Recept
Daging manis (zoet gekruid varkensvlees)445m
-
Recept
Loempia´s gevuld met rundergehakt en garnalen425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal oelek
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1199 kcal | 59% | 4796 kcal |
Vetten | 23 g. | 33% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |