Perzik met biersaus
- Herkomst Belgie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van vins
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Hak de fijn en zet apart.
- Neem een vleespan en een flinke klont .
- Laat de smelten in de pan tot ze niet meer schuimt en heet genoeg is (mag niet bruin worden) en bak daar de ingesmeerde kipfilets met kipkruiden in.
- Bak ze bruin aan beide kanten en laat ze dan gaar bakken op een klein vuurtje met eventueel een deksel op de pan (regelmatig kijken zodat je vlees niet aanbrand). "tip" (als je ziet dat het vlees aanbrandt, doe er dan klein beetje water bij).
- Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Open de dozen perziken en doe de inhoud van de siroop van een grote doos perzik in de vleespan waar je aangekoekt vet in zit van je kipfilets en doe daar ook een halve liter bij (je kan gerust meer en siroop bij het braadvet mengen naar gelang je saus wilt) plus een bouillon blokje van .
- Meng de inhoud en laat ongeveer 5 à 10 minuten inkoken op een gematigt vuur.
- Dik de saus aan met maizena naar de gewenste dikte.
- Zet het vuur even uit of op een klein vuurtje en voeg het volledig doosje toe (nadat je toevoegt, mag de saus niet meer koken).
- Ondertussen doe je de kroketten in het frietvet en bak ze mooi goudbruin (voor de hoeveelheid neem je ongeveer 10 stuks de man, mag ook meer zijn).
- Als je kroketten klaar zijn, zet deze dan even in de oven om ze warm te houden "tip" (kroketten zijn altijd lekkerder als je ze direct opdient, vers uit de frituurpan) Warm de saus terug op zonder koken en doe daar de versgesneden bij en dan schik je wat saus op een bord en leg daar de opgewarmde (microgolfoven) in.
- Schik dan wat kroketten op het bord en perziken en werk af met vers gemalen die je rond je gerecht op je bord schikt.
- tip:
- Om het recept volledig tot zijn recht te laten komen, schenk je daar een fris pechebier (lindemans) of kasteelbier bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kip met perzik445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bier is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 132 kcal | 6% | 528 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |