Perziktaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Taartvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Kneed 200 gram , 100 gram koude in stukjes, de en het tot een glad deeg.
- Zet afgedekt 30 minuten in de koelkast.
Snijd de in dunne schijven en bedruppel ze met het . - Rol het deeg op een beetje rond uit (doorsnede 30 cm).
- Vet een taartvorm met uitneembare bodem (doorsnee 26 cm) in met een beetje en bekleed de bodem met het deeg.
- Verdeel de over het deeg, verdeel de dakpansgewijs over het deeg.
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius en bak de taart in ca. 30 minuten gaar.
- Neem na ca. 15 minuten uit de oven, bestrijk met de en strooi de er overheen.
- Bak dan nog 15 minuten verder.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Perziktaart41u30m
-
Recept
Perziktaart zonder oven43u30m
-
Recept
Perziktaart met vanillehangop45u40m
-
Recept
Perziktaart440m
-
Recept
Perziktaart450m
Variaties op Perziktaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Perziktaart | 3 | Taart en gebak |
Perziktaart zonder oven | 1 | Taart en gebak |
Perziktaart met vanillehangop | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 152 kcal | 7% | 1824 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 204 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 4 g. | 4% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |