Perziktaart met vanillehangop
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Perziktaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Laat de 5 uur in een schone theedoek uitlekken.
- Meng de suiker door de .
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Meng voor de taartbodem de , , , en het tot een stevig deeg.
- Beboter een springvorm van 26 cm doorsnede en bekleed hem met het deeg, zet 30 minuten in de koelkast.
- Bak de bodem met een steunvulling (bijv gedroogde erwten of bonen) ca. 20 minuten tot hij gaar en goudbruin is.
- Breng de met de en het aan de kook en laat even trekken.
- Dompel de als ze vers zijn even in kokend water en verwijder het vel.
- Leg de 15 minuten in de die niet meer mag koken.
- Haal ze uit de pan, laat ze even afkoelen en snijd ze in plakjes.
- Leg ze dakpansgewijs op de taartbodem en bestrijk de perzik met de warme wijngelei.
- Serveer de er apart bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Perziktaart zonder oven43u30m
-
Recept
Perziktaart440m
-
Recept
Perziktaart450m
-
Recept
Perziktaart41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- poedersuiker, geleisuiker, basterdsuiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
- boter, boter om in te vetten, hangop, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter om in te vetten, yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, boter om in te vetten, yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1378 kcal | 68% | 5512 kcal |
Vetten | 68 g. | 97% | 272 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 87 g. | 33% | 348 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |