Perziktaart met vanillehangop

Ingrediënten

+ -
print

Voor de hangop:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Laat de 5 uur in een schone theedoek uitlekken.
  2. Meng de suiker door de .
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  4. Meng voor de taartbodem de , , , en het tot een stevig deeg.
  5. Beboter een springvorm van 26 cm doorsnede en bekleed hem met het deeg, zet 30 minuten in de koelkast.
  6. Bak de bodem met een steunvulling (bijv gedroogde erwten of bonen) ca. 20 minuten tot hij gaar en goudbruin is.
  7. Breng de met de en het aan de kook en laat even trekken.
  8. Dompel de als ze vers zijn even in kokend water en verwijder het vel.
  9. Leg de 15 minuten in de die niet meer mag koken.
  10. Haal ze uit de pan, laat ze even afkoelen en snijd ze in plakjes.
  11. Leg ze dakpansgewijs op de taartbodem en bestrijk de perzik met de warme wijngelei.
  12. Serveer de er apart bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker, geleisuiker, basterdsuiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • boter, boter om in te vetten, hangop, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter om in te vetten, yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter om in te vetten, yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1378 kcal
68%5512 kcal
Vetten
68 g.
97%272 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
87 g.
33%348 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Perziktaart met vanillehangop