Pesto-kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie op hoog vuur in een braadpan en braad de kipfilet bruin.
  2. Haal de kip uit de pan en laat deze licht afkoelen.
  3. Maak 4 inkepingen, tot driekwart door de kip.
  4. Vul elke inkeping met .
  5. Fruit uitjes en .
  6. Blus het geheel af met de bouillon en de .
  7. Doe de kip terug in de pan (pestokant boven) en laat met het deksel schuin op de pan 10 minuten sudderen.
  8. Bereid de gnocchi zoals beschreven op het pak, verhit 75 gram op middelmatig vuur tot deze gesmolten is en schep er de zongedroogde tomaten met doorheen.
  9. Schep na 30 seconden de gare gnocchi erdoor.
  10. Schep de gnocchi op een bord en leg de kip erop.
  11. Bestrooi de kip met extra pijnboompitten en Italiaanse kaasrasp.
25
25
25

Variaties op Pesto-kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pesto-kip
VariatieAantalGang
Spinazie met pesto-kip1Gevogelte
Pesto-kip uit de oven1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • pesto, kippenbouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pesto-kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit recept is echt niet goed. De kip smaakt nergens na, ook al had ik hem van wat zout en peper voorzien, wat overigens niet in het recept staat! Het mengsel van witte wijn en kippenbouillon voegde ni... Lees reactie
elmerschouten 23 maart 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
393 kcal
19%1572 kcal
Vetten
33 g.
48%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pesto-kip