Pesto Rosso Toscane
- Herkomst Italie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
Bereidingswijze
- Knip de blaadjes van de basilicumplant lekker fijn (want de mixer kan hier niet zoveel mee).
- Doe de parmezaanse poederkaas erop, voeg de en de toe, pers drie teentjes erbij en voeg de zongedroogte tomaatjes toe (uitgelekt en even fijn maken).
Zolang gaan mixen totdat het een aardig fijngemaakt pesto-prutje wordt. - Voeg hier de toe en ga nog eens 5 minuten door.
Proef ondertussen eens of de pesto voor jou op smaak is. - Voor mensen die van wat pittiger houden (maar pas wel op!):
- voeg nog meer toe.
- Als je van wat zoeter houdt, doe er dan nog een eetlepel erbij.
- De 'pesto-rosso-Toscane' is klaar.
- Je kan de pesto ongeveer een weekje bewaren, maar ervaring leert, dat het lekkerder is om gewoonweg binnen 1 dag alles lekker op te eten.
- De smaak is dan optimaal.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Basilicumsaus, huisgemaakte pesto420m
-
Recept
De echte pesto410m
-
Recept
Pesto Genovese410m
-
Recept
Pesto alla Genovese410m
-
Recept
Groene pesto410m
-
Recept
Pesto van radijsblad415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico-azijn en parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico-azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 118 kcal | 5% | 472 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |