Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Dep de schnitzels droog en snijd ze doormidden.
  2. Klop de schnitzels platter.
    Bestrijk de schnitzels met .
  3. Breng op smaak met en en beleg elke schnitzel met 1 plakje , vouw elke schnitzel dubbel en steek vast met een cocktailprikker.
    Snijd het loof van de wortels, maar laat daarbij een klein beetje zitten.
  4. Schrap de wortels en halveer ze in de lengte.
  5. Kook de wortels 10-12 minuten in een pan met ruim kokend water met wat en .
    Was de met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af.
  6. Halveer de , en pers de helft uit.
  7. Was het basilicum, schud het droog en pluk de blaadjes van de takjes.
    Verhit de olie in een koekenpan.
  8. Bak er de kalkoenschnitzels portiegewijs 2-3 minuten per zijde in.
    Giet de wortels af.
  9. Bestrooi met 1-2 theelepels en wentel er de wortels in tot hij karamelliseert.
  10. Roer de , het citroensap, de citroenschil en het basilicum door de wortels.
    Neem de schnitzels uit de pan.
  11. Blus het braadvet af met 2-3 eetlepels water.
  12. Druppel het braadvet over de schnitzels.
  13. Serveer met de citroenwortels.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pesto en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
16 kcal
0%64 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pestoschnitzel met citroenworteltjes