Het deeg:
Meng alle ingrediënten van het deeg.
- Via de broodbakmachine (Deegmaken inclusief rijzen).
Of op de hand:
- Laat het een uur rusten en rijzen (bak en natte doek)
Rol het deeg na een uur rijzen uit tot grote platte lap van minstens 30 bij 30 centimeter
Bereiding:
Bestrijk de lap deeg met de gesmolten boter (laat een smalle rand aan een kant vrij).
Meng de ingrediënten voor de vulling in een aparte bak.
Strooi deze over de op het deeg(1 stuk) (laat de smalle rand vrij).
Rol de plak met vulling op (als een opgerolde pannekoek).
De rol wordt langer.
Zorg dat deze niet breekt.
De laatste rand maak je nat met wat water(4 eetlepels) en daarna plak je deze op de rol dicht.
Plak ook de zijkanten dicht. (een beetje morsen geeft niets!)
Snijd de rol in een heleboel dunne schijven van ongeveer twee centimeter dik.
Leg deze met de snijvlakken omhoog op een ingevette bakplaat.
Laat het geheel op een warme plaats (met doek) nog een of twee uur rijzen.
De schijven verdubbelen in omvang en kleven aan elkaar vast.
Verwarm de oven 15 minuten voor op 200 graden celsius.
Zet de bakplaat 15 tot 20 minuten ion de oven.
Controleer of het deeg(1 stuk) gaar is door een vork in midden en zijkant te prikken.
Komt de vork schoon terug dan is het deeg(1 stuk) gaar.
Wordt het deeg(1 stuk) te zwart dek dan het geheel af met aluminiumfolie.
Niet korter bakken!
Maak in de laatste 10 minuten van de baktijd alvast het glazuur klaar.
Glazuur:
Roer de poedersuiker door het water in een kleine steelpan met dikke bodem.
Wanneer de suiker verdwenen is, voeg dan 1of 2 eetlepels stroop(1 eetlepel) toe en roer tot alles een vloeistof is.
Laat het plukbrood 2 minuten afkoelen.
Penseel of drup het glazuur vervolgens over het baksel.
Door de stroop(1 eetlepel) is het erg kleverig.
Doe evt een tweede laagje galzuur over de eerste, als het enigszins is afgekoeld. (erg mooi is de tweede laag een glazuur zonder stroop(1 eetlepel) te gebruiken en dit over de eerste te druppen!) Poedersuiker(50 gram)(75 gram) en water(4 eetlepels) drogen wit op over de bruinige basiskleur)
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
deeg, bloem, stroop is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
poedersuiker, basterdsuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
deeg, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker, poedersuiker, stroop
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.