Peters appeltaart met amandelspijs en abrikozenjam

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Beboter een springvorm (24 cm doorsnede).
  2. Zeef de , het , 160 gram , de en wat in de kom.
  3. Snijd de koude in kleine stukjes en voeg hem toe aan het bloemmengsel.
  4. Klop het los en giet 2/3 ervan in de beslagkom.
  5. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  6. Laat het deeg op een koele plaats rusten ca. 30 minuten, Schil de en snijd ze in vieren.
  7. Verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    Meng de , de , de , 50 gram , de , de jam en het door de .
  8. Gebruik 2/3 deel van het deeg om de bodem en de zijkanten van de springvorm te bedekken.
  9. Rol de op wat uit tot een ronde plak ter grootte van de springvorm en bedek daarmee de bodem.
  10. Verdeel het appelmengsel over de spijs.
  11. Maak van de rest van het deeg dunne rolletjes en druk deze plat.
  12. Leg de stroken kruislings over de .
  13. Bestrooi de taart met en 2 eetlepels .
  14. Bestrijk de deegstrookjes en randen met de rest van het .
  15. Bak de appeltaart ca. 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  16. Laat de taart minstens 1 uur in de vorm afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs, walnoten, amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
373 kcal
18%4476 kcal
Vetten
22 g.
32%264 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%384 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%216 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Peters appeltaart met amandelspijs en abrikozenjam