Pierogi
- Herkomst Polen
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van josendit
- 3 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Er zijn verschillende vullingen die u kunt gebruiken.
- Sommigen gebruiken aardappelen en de ander prefereert weer paddestoelen.
- Ook kunt als vulling fruit gebruiken.
- Het is aan te bevelen als u als vulling aardappelpuree gebruikt deze een dag van te voren te bereiden en te koelen om het droog te laten worden.
- Zuurkool:
- Bak in .
- Voeg toe en bak verder totdat het zacht is.
- Aardappel:
- Bak in .
- Voeg aardappel toe (goed geprakt) en meng het goed.
- Kaas:
- Mix 1/2 pond boerenkaas en 1 .
- Voeg en peper toe.
- Vlees:
- Mix 1 pond rundvlees, 1 medium (gehakt), , peper en een beetje melk om te bevochtigen.
- Fruit:
- Kook pruimen tot een zachte massa.
- Bereidingswijze:
- Om het te maken, zeeft u de , voeg het , en warm toe totdat een ontstaat dat in vorm blijft.
- Verdeel het in vieren en rol het dun uit.
- Snijd er cirkels uit van ongeveer 8,5 cm in diameter.
- Om de vulling te maken hakt u de en fruit deze aan in 50 gram totdat het zacht wordt.
- Hak een en bak deze in 25 gram .
- Snijd de paddestoelen in blokjes en bak deze in de resterende .
- Voeg alles samen.
- Doe een flinke eetlepel vulling op elke deegcirkel en vouw deze goed dicht, zodat deze bij het koken niet open gaan.
- Breng aan de kook en doe de pierogi in de pan (een paar tegelijk).
- Wanneer de pierogi naar boven komt, deze nog even zachtjes laten doorkoken.
- Laten drogen en serveren met wat zure .
- Dit recept is voor 8 stuks.
- Smelt wat in een koekepan en doe de pierogi erin samen met wat gehakte .
- Draai de pierogie totdat deze wat bruin en knapperig wordt.
- Serveren met zure .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (3)
Pierogi heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 431 kcal | 21% | 1724 kcal |
Vetten | 33 g. | 47% | 132 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 56 g. | 21% | 224 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |