Pierogi

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Er zijn verschillende vullingen die u kunt gebruiken.
  3. Sommigen gebruiken aardappelen en de ander prefereert weer paddestoelen.
  4. Ook kunt als vulling fruit gebruiken.
  5. Het is aan te bevelen als u als vulling aardappelpuree gebruikt deze een dag van te voren te bereiden en te koelen om het droog te laten worden.
  6. Zuurkool:
  7. Bak in .
  8. Voeg toe en bak verder totdat het zacht is.
  9. Aardappel:
  10. Bak in .
  11. Voeg aardappel toe (goed geprakt) en meng het goed.
  12. Kaas:
  13. Mix 1/2 pond boerenkaas en 1 .
  14. Voeg en peper toe.
  15. Vlees:
  16. Mix 1 pond rundvlees, 1 medium (gehakt), , peper en een beetje melk om te bevochtigen.
  17. Fruit:
  18. Kook pruimen tot een zachte massa.
  19. Bereidingswijze:
  20. Om het te maken, zeeft u de , voeg het , en warm toe totdat een ontstaat dat in vorm blijft.
  21. Verdeel het in vieren en rol het dun uit.
  22. Snijd er cirkels uit van ongeveer 8,5 cm in diameter.
  23. Om de vulling te maken hakt u de en fruit deze aan in 50 gram totdat het zacht wordt.
  24. Hak een en bak deze in 25 gram .
  25. Snijd de paddestoelen in blokjes en bak deze in de resterende .
  26. Voeg alles samen.
  27. Doe een flinke eetlepel vulling op elke deegcirkel en vouw deze goed dicht, zodat deze bij het koken niet open gaan.
  28. Breng aan de kook en doe de pierogi in de pan (een paar tegelijk).
  29. Wanneer de pierogi naar boven komt, deze nog even zachtjes laten doorkoken.
  30. Laten drogen en serveren met wat zure .
  31. Dit recept is voor 8 stuks.
  32. Smelt wat in een koekepan en doe de pierogi erin samen met wat gehakte .
  33. Draai de pierogie totdat deze wat bruin en knapperig wordt.
  34. Serveren met zure .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Pierogi heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

@ Bart: Ik gebruik gewone bloem, maar pizza deeg kan vast ook wel. @ Paul: Ik doe er elke keer een beetje meer water bij tot het deeg goed aanvoelt.
josendit 16 maart 2013
Is het gewone bloem voor het maken van pierogi of mag dat ook met pizza deeg zijn? Sinds me vriendin me pierogi heeft laten eten ben ik er verzot op!
Bart 30 augustus 2012
Leuk recept dank daarvoor alleen hoeveel water is nodig voor het deeg??
Paul 16 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
431 kcal
21%1724 kcal
Vetten
33 g.
47%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
56 g.
21%224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pierogi