Pierre

Ingrediënten

+ -
print

Optioneel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Neem het , snijd het open en smeer op beide helften wat () en een klein beetje .
  2. Bedek vervolgens de onderkant met de sla.
  3. Snijd de , de en de radijzen in plakjes.
  4. Bedek de sla met telkens één (1) laag van de schijven.
  5. Snijd de in niet te dikke plakken.
  6. Bedek de schijfjeslaag met een laagje .
  7. Gebruik hiervoor niet de "kapjes" van de .
  8. Vorm van het gehakt een bol, druk deze enigszins plat met een verdieping in het midden.
  9. Breek in de verdieping één of twee eitjes, voeg 5 eetlepels paneermeel en de toe en kneed dit goed door het gehakt heen.
  10. Voeg zo nodig peper en en eventueel de smaakmaker(s) toe.
  11. Zorg ervoor dat er een compacte maar smeuïge, niet te droge massa ontstaat.
  12. Als het gehakt te droog is, dan voorzichtig iets van de bouillon toevoegen.
  13. Als het gehakt te vochtig blijft dan nog een beetje paneermeel toevoegen.
  14. Vorm uiteindelijk van het gehakt een platte schijf die net in de koekenpan past.
  15. Verwarm wat in de koekenpan en bak de goudbruin.
  16. Keer de hamburger met behulp van een deksel en bruin hem ook aan de andere zijde. (Alternatief:
  17. leg de tussen twee barbecueroosters en bak deze op de barbecue.
  18. Draai de roosters halverwege de baktijd om).
  19. Snijd intussen de in ringen en bak deze in een andere koekenpan met wat bakboter of goudbruin/glazig en zacht.
  20. Nadat de gebakken is deze even op wat keukenpapier laten uitlekken en vervolgens op de aangeklede onderste helft van het leggen.
  21. Verdeel de gebakken over de .
  22. Bedek deze vervolgens met -relish of .
  23. Het geheel afdekken met nogmaals een paar bladeren sla en de bovenste helft van het .
  24. Zie daar, een Megahamburger!
  25. Je kunt deze nog uitbreiden door op de bovenste laag sla nog 2-3 gebakken eitjes te leggen en/of door enkele strips knapperig gebakken of ontbijtspek aan de onderste of bovenste laag toe te voegen.
  26. In plaats van, of bovenop, de kunnen ook nog enige plakken Chester worden gebruikt.
  27. De ultieme sensatie wordt echter gevormd indien aan de bovenste laag nog een aantal jalapeño pepertjes uit pot worden toegevoegd!
  28. Deze kunnen of zo uit de pot (wel laten uitlekken!) worden toegevoegd, of eerst in smalle reepjes worden gesneden.
  29. Nog duivelser wordt de megaburger (en wordt noemen we het de Devilsburger) door de tonijnmayonaise te vervangen door een mengsel van (halfvolle) en -pasta.
  30. Maak dit mengsel door een kleine centimeter -pasta uit de tube door 5-6 eetlepels (Zaanse) te roeren.
  31. Proeven en zo nodig of toevoegen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • turks brood, kippenbouillon, hamburger, piccalilly, mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in turks brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in turks brood
  • turks brood, kippenbouillon, mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eieren
  • turks brood, kippenbouillon, kaas, mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • piccalilly, kaas, mayonaise kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in turks brood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in turks brood, kippenbouillon, mayonaise
  • tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en bacon
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
609 kcal
30%2436 kcal
Vetten
36 g.
52%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pierre's  Megaburger en de Devilsburger variant