Pikant gehakt in slabladeren
- Herkomst Thailand
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Ilola
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Was de slabladeren en dep ze droog.
- Klop een sausje van de bouillon, suiker, , 2 eetlepels en .
- Verhit de in een wok en fruit de sjalot, knoflook en 2 minuten op halfhoog vuur.
- Voeg het gehakt en de toe en bak het vlees al omscheppend bruin en rul.
- Breng het mengsel op smaak met de rest van de , , en peper.
- Schep de basilicum door het gerecht.
- Verdeel het gehaktmengsel over de slabladeren en geef het sausje erbij.
Lekker met witte (jasmijn)rijst en komkommersalade.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gadon uit Solo (gestoomd gehakt uit Solo)41u30m
-
Recept
Pittabroodje met gekruid gehakt430m
-
Recept
Bebotok daging pedis (pittig gekruid gehakt gerecht)450m
-
Recept
Keema kerrie (gekruid gehakt met bonen)41u
-
Recept
Paprika's, gevuld met gekruid gehakt445m
-
Recept
Cincang ternak kari (gekruid gehakt met santen en aardappel)455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon en olie
- runderbouillon en trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- basterdsuiker en vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en olie
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 261 kcal | 13% | 1044 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |