Kook de in de met de pandang blaadjes tot de gaar is.
Maak ondertussen de kip schoon, wrijf ze in met .
Maak de schoon en doe deze samen met de pepers in de vijzel en stamp dit fijn en zet dit apart .
Maal een halve , samen met 2 theelepels geraspte , een paar grof gesneden , een halve theelepel aardnotenolie en een volle theelepel tot puree.
Verhit de rest van de olie, voeg dan de puree toe en de peperknoflookpasta en bak die steeds roerend, enkele minuten op een zacht vuurtje.
Leg dan de kip in de pan en laat die zachtjes meebakken.
Giet er na 10 minuten de bij, voeg een volle theelepel , wat basilicum en de fijn gehakte toe en sudder het gerecht gaar.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.