Pikante zoet zure saus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van keukenbakker
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een saus pan.
- Als laatste de toevoegen.
- Roer deze goed door de koude massa om klonteren te voorkomen.
- Zet de pan op het vuur en kook de massa onder goed roeren totdat eventueel kookschuim is verdwenen en de saus glazig is.
- Als de saus te dik is iets toevoegen.
- Direct serveren bij de nasi of bami enzovoort.
Als je de saus in het voren wil maken om te bewaren voor later giet het in een glazen pot (leeg augurken potje met deksel bijvoorbeeld) doe het deksel erop zet de pot op zijn kop en laat de saus afkoelen, als het deksel wat hol naar binnen staat is de pot goed gesloten en kan je de saus nog weken bewaren, na openen voor gedeeltelijk gebruik de saus in de koelkast bewaren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zoet-zure foe yong hai-saus410m
-
Recept
Hete chinese saus415m
-
Recept
Sate saus445m
-
Recept
Chinese Bruine Saus420m
-
Recept
Oosterse saus415m
-
Recept
Sate saus415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- ketchup en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- ketchup en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 77 kcal | 3% | 308 kcal |
Vetten | 2 g. | 4% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |