Pilaf met perziken
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jookske
- 4 reviews
Keukenspullen
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Kipfilets of kalkoenfilets in blokjes snijden.
Ui snipperen.
Perziken in blokjes snijden, bewaar het perzikensap.
Champignons in plakjes snijden.
Bereidingswijze:
Bak de kip even aan en doe de ui, champignons en knoflook uit de pers erbij even bakken en dan de ketjap en sambal erbij, laat dit even mee bakken.
Doe dan de tomatenpuree en de met de staafmixer fijngehakte tomaten erbij en roer even door.
Doe dan evenveel sap van de perziken als water erbij en de perzikblokjes, en de verkruimelde bouillontablet en laat dit alles even zachtjes sudderen, met ook de worcestersaus.
Bind de saus met maizena, breng eventueel op smaak met wat gemalen peper.
Serveer deze heerlijke saus met gekookte rijst en een groene salade of zoetzure komkommersalade.
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pilaf430m
-
Recept
Kip met perziken41u30m
-
Recept
Pilaf met kip en abrikozen445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillontablet en sambal badjak
- kippenbouillontablet en sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- kippenbouillontablet en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en champignons
- kippenbouillontablet kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (4)
Pilaf met perziken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 372 kcal | 18% | 1488 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |