Pilaf met perziken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Kipfilets of kalkoenfilets in blokjes snijden.
    Ui snipperen.
    Perziken in blokjes snijden, bewaar het perzikensap.
    Champignons in plakjes snijden.

    Bereidingswijze:
    Bak de kip even aan en doe de ui, champignons en knoflook uit de pers erbij even bakken en dan de ketjap en sambal erbij, laat dit even mee bakken.

    Doe dan de tomatenpuree en de met de staafmixer fijngehakte tomaten erbij en roer even door.
    Doe dan evenveel sap van de perziken als water erbij en de perzikblokjes, en de verkruimelde bouillontablet en laat dit alles even zachtjes sudderen, met ook de worcestersaus.

    Bind de saus met maizena, breng eventueel op smaak met wat gemalen peper.

    Serveer deze heerlijke saus met gekookte rijst en een groene salade of zoetzure komkommersalade.
    Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillontablet en sambal badjak
  • kippenbouillontablet en sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • kippenbouillontablet en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en champignons
  • kippenbouillontablet kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Pilaf met perziken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Persoonlijk gaan wij de volgende keer veel minder tomaat en geen puree erin doen. Ook de ketjap is a bit too much voor zo een zoet gerecht (ook dit is persoonlijk) door de nu zeer sterke tomaten/ketja... Lees reactie
Rene 18 augustus 2013
Ik ga het maken voor 12 mensen, gaat goed komen!
Nicole Schreurs 12 oktober 2012
Ik kan de fijngehakte tomaten niet terugvinden in de boodschappenlijst. Verder is het erg lekker, pilaf met een Oosters accent (dus iets pittiger)
Lotje 3 september 2012
Geweldig, een makkelijk recept en snel klaar! Alleen de sambal past er niet zo goed bij, voor de rest heerlijk!
Pipa 3 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
372 kcal
18%1488 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pilaf met perziken