Pilafrijst met kip
- Herkomst Nederland
- Categorie Rijstgerechten
- Bereiden
- Kookboek van prooijen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Rooster de stukjes in een droge koekenpan lichtbruin.
- Snijd de in stukjes en bak die in een grote pan in de helft van de goudbruin en gaar.
- Schep ze uit de pan en Strooi met en peper.
- Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en roer de rijst erdoor tot alle korrels glimmen, voeg de bouillontabletten toe en 1 liter water, breng het aan de kook:
- Kook de in ongeveer 25 minuten op laag vuur gaar.
- Roer regelmatig door en voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de of een bakje champignons toe.
- Roer de of stukjes , de en wat en peper door de .
- Schep de kaas er door en laat deze op laag vuur smelten.
- Serveer direct met een gemengde groene salade
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3501 kcal | 175% | 3501 kcal |
Vetten | 206 g. | 294% | 206 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 15% | 3 g. |
Waarvan onverzadigd | 6 g. | 20% | 6 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 300 g. | 115% | 300 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |