Pilao (gekruide bouillonrijst)
- Herkomst India
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze.
Pers de knoflook.
Was de rijst goed, laat hem uitlekken en verwijder eventuele ongerechtigheden.
Smelt de in een grote pan en fruit er de en knoflook zachtjes 4-5 minuten in.
Schil de gember en snijd in reepjes van 1/2 cm breed en 5 cm lang.
Voeg aan de pan toe en bak weer 2 minuten.
Voeg nu de , kardemom en kaneel toe, roer goed en bak 1 minuut.
Voeg , peper, en toe en roerbak alles nog eens 2 minuten.
Voeg de rijst toe en roer tot alles onder de kruiden zit.
Giet de hete bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat zachtjes koken zonder deksel tot de rijst binnenin nog net hard is; roer af en toe, zodat de rijst niet aankoekt.
Voeg zo nodig extra heet water of bouillon toe.
Giet de gare rijst in een grote zeef om goed uit te lekken.
Doe in een grote ovale schaal, bestrooi met rozijnen en en serveer meteen. - Of houd het warm in een oven van 180 °C.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chaat (gekruide vruchtensalade)42u25m
-
Recept
Dahl (licht gekruide Linzen)430m
-
Recept
Gulai Kambing (fijn gekruide geit)455m
-
Recept
Ajam Sekali Pedis (gegrilde, stevig gekruide drumsticks)455m
-
Recept
Daging Lapis (gekruide runderlappen)44u
-
Recept
Tahoe boemboe pedis (zeer pittig gekruide tahoe)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ghee
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 899 kcal | 44% | 3596 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 175 g. | 67% | 700 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |