Pinda bravoe, surinaamse pindasoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon, snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de in smalle ringen en de in kleine blokjes.
  2. Smelt de in een grote pan en fruit de preiringen en de aardappelblokjes 2 minuten, roer af en toe.
  3. Voeg het hele pepertje of de sambal toe, schenk de bouillon en 8 deciliter water erbij.
  4. Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep zachtjes in 5 minuten koken.
  5. Snijd intussen de stukjes kip van de bouillon in kleine stukjes en roer ze door de soep.
  6. Roer de en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met , en eventueel nog wat sambal.
  7. Laat de soep door en door warm worden.
  8. Hak intussen het hardgekookte in kleine stukjes.
  9. Verwijder het pepertje en garneer de soep met het fijgehakte en de selderij.
  10. Variatie:
  11. Vervang het door 1 in plakjes gesneden banaan.
  12. Roer tegelijk met de , 1 pakje santen door de soep.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • kippenbouillon en pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bladselderij
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pinda bravoe, surinaamse pindasoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Sorry, maar de aardappelen zijn too much, je kan beter tom tom er bij doen das veel lekkerder ik maak hem op oude surinaamse manier.
Sannie 29 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
197 kcal
9%788 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pinda bravoe, surinaamse pindasoep