Pinda-chocoladebrownies

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Smelt 150 gram chocolade au bain marie.
  2. Roer er 150 gram 's door en leg met 2 theelepels 30 hoopjes op het bakpapier.
  3. Laat drogen.
  4. Vet een bakvorm (ca. 32 x 39 cm, minstens 3,5 cm diep) in.
  5. Hak 200 gram 's grof.
  6. Snijd 250 gram in blokjes en laat het met 250 gram en de au bain marie smelten.
  7. Laat wat afkoelen.
  8. Klop de , de en een snufje minimaal 8 minuten tot een licht schuim.
  9. Roer de vloeibare chocolademassa er beetje bij beetje doorheen.
  10. Roer er 250 mililiiter crème fraiche op kamertemperatuur door.
  11. Meng de en de en roer het er kort doorheen.
  12. Spatel de gehakte noten erdoor.
  13. Strijk de massa uit op het ingevette bakblik.
  14. Plaats het bakblik ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (de cake moet van binnen nog wat vochtig en kleverig zijn).
  15. Roer de en het door elkaar.
  16. Bestrijk de koek met het glazuur en laat afkoelen.
  17. Snijd de koek instukken en versier de brownies met 150 milliliter crème fraiche en de chocolade pindarotsjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • pure chocolade kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda en pindakaas
  • pure chocolade en pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en pindakaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
9066 kcal
453%9066 kcal
Vetten
531 g.
759%531 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
458 g.
176%458 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
450 g.
500%450 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pinda-chocoladebrownies