Pindasalsa
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Keukenmachine
Bereidingswijze
- Zo doe je dat:
- Pel de , leg 'm op z'n kant en snijd hem in kleine stukjes.
- Kijk bij de tip hoe dat moet.
- Je kunt de ook klein maken in een keukenmachine of kant-en-klaar gesnipperde uitjes kopen.
- Doe de in een steelpan.
- Bak de uitjes op halfhoog vuur in de in ongeveer 4 minuten zacht en goudgeel.
- Doe de erbij en roer nog even door.
- Roer dan de er goed door.
- Doe de ketjap erbij en 150 mililiter (een kopje) water.
- Zet het vuur laag en blijf roeren tot je een gladde, vrij dikke saus hebt.
- Patat erbij en klaar!
- De 'Pindasalsa' is lekker bij kant-en-klare gehaktballetjes, maar ook bij de 'Pittige kipkluiven'.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 71 kcal | 3% | 284 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |