Pindasaus
- Herkomst Indonesie
- Categorie Sauzen en marinades
- Pindasaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van sajori
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
Bereidingswijze
- Wrijf de , , en de fijn in een vijzel.
- Verhit de in een pan en fruit hierin het kruiden mengsel 3 min.
- Voeg de , , bruine en het toe.
- Roer alles good dooreen.
- Voeg onder voordurend roeren een beetje bij beetje het toe tot een licht gebonden saus.
- Voeg de toe en laat de saus onder nu en dan roeren 5 min.
- zachtjes koken.
- Maak de saus met wat op smaak.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pindasaus 2430m
-
Recept
Pittige pindasaus met kokosmelk410m
-
Recept
Opa Henkies Pindasaus415m
-
Recept
Pindasaus410m
-
Recept
Pindasaus415m
-
Recept
Zoetzure Pindasaus430m
Variaties op Pindasaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pindasaus | 19 | Sauzen en marinades |
Sate met pindasaus | 2 | Snacks |
Hete kip met pindasaus | 2 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal en olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- sambal, trassie, pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketjap en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- olie en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 131 kcal | 6% | 524 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |