Pindasaus van JandeMan
- Herkomst Indonesie
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van Ouwedoosch
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- Doe de in een hete pan, en voeg de gesnipperde en de toe.
- Bak dit aan, tot de licht verkleurd is.
- Voeg nu de en de toe, bak dit even aan, en voeg de toe (hoeveel is geheel afhankelijk van je smaak, ik begin meestal met twee flinke eetlepels) dit erdoor heen roeren, even goed laten bakken, en dan langzaam toevoegen, terwijl je dit er met een garde doorheen roert.
Net zo lang toevoegen tot de saus de dikte heeft die je wilt, bedenk wel, het moet even goed koken, dus dan verdampt er weer .
Lekker bij nasi en bami gerechten, maar oorspronkelijk door mijn vader gebruikt voor bij de bbq. - Natuurlijk ook heerlijk voor een patatje oorlog, of sate met brood.
Als de saus de dikte heeft die je wilt, de bruine toevoegen (dit is ook ook weer naar smaak, ik begin altijd met twee theelepeltjes, dan even proeven, en dan bepaal ik of er nog of bij moet)
Deze saus is heel erg afhankelijk van je eigen smaak, hou je bijv. - erg van de pindasmaak, dan zal hij zo waarschijnlijk goed zijn, in het andere geval moet je even uitvogelen hoe je hem zelf het lekkerst krijgt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pindasaus410m
-
Recept
Pindasaus van pindakaas425m
-
Recept
Pittige pindasaus met kokosmelk410m
-
Recept
Pindasaus410m
-
Recept
Pindasaus415m
-
Recept
Zurige pindasaus430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal en olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- sambal en pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketjap en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
- pindakaas en olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1065 kcal | 53% | 4260 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |