Pindasoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak van kippenbouillonblokjes 1 liter kippenbouillon.

    Maak de schoon en snijd deze in smalle ringen.
  2. Smelt de boter in een pan en bak de ca. 2 minuten.
  3. Voeg de sambal toe.
    Schenk de bouillon erbij en breng de massa aan de kook.
  4. Laat de soep even doorkoken.

    Roer de los met de ketjap en iets van de hete soep.
  5. Roer dit mengsel vervolgens door de soep.

    Warm de soep goed door.
    Was de taugé en verwijder lebberige stukjes.
  6. Doe de taugé op het laatst door de soep samen met een blikje (eerst uit laten lekken!).

    Serveer met stokbrood of Turks brood.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Pindasoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pindasoep
VariatieAantalGang
Pindasoep8Soepen
Pindasoep met tauge1Soepen
Indische pindasoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • boter of margarine en sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • sambal oelek en pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine en sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pindasoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik ga vandaag zelf pindasoep maken.
Pipo 12 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
148 kcal
7%592 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pindasoep