Pittige bapao met gehakt

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Pan
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. deeg:
    Kneed het meel, water, gist en suiker tot een soepel deeg en laat in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek, circa 1 uur rijzen.

    vulling:
    Pel en snipper de uien.
  2. Pel en snijd de knoflook, snij de pepertjes fijn en de .
  3. Verhit de olie in een ruime pan, warm daarbij ook de kruiden mee en fruit de ui en de knoflook.
  4. Voeg de pepertjes en paprika en bak circa 3 minuten mee.
    Voeg het gehakt toe en bak circa 2 minuten.
    Voeg dan de tomatenpuree, sambal, ei en bloem toe en en roer totdat het gehakt een beetje compact is .
    Zet het vuur uit en laat vulling iets afkoelen.

    maken van de bapao:
    Verdeel het deeg in bolletjes van circa 50 gram, ter grootte van een pingpongbal.
  5. Maak met twee duimen een kuiltje in het deegballetje zodat er een bakje ontstaat.
  6. Schep een lepel vulling erin.
  7. Vouw het om de vulling en plak, indien nodig, dicht met .
  8. Leg de bolletjes op het in stukken geknipt bakpapier van 15 bij 15cm en laat circa 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek.
  9. Stoom de bapao, in het stoom mandje, in 16-20 minuten gaar.

    Je kunt ze ook makkelijk invriezen;
    ontdooi ze en dan 3 min in de magnetron.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, bloem, bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
206 kcal
10%3296 kcal
Vetten
5 g.
8%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%416 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pittige bapao met gehakt