Pittige broccoli-kaassoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van lianne1990
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
- Doe de roosjes in een pan kokend met en kook deze in ± 10 minuten beetgaar.
Snijd ondertussen de ui, en in ringen en blokjes.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui. - Als de ui een beetje bruin begint te worden, voeg je 1 liter en het bouillonblokje toe.
Giet de af en prak deze met een vork fijn. - Doe de en de erbij en mix het tot een gladde crème.
- Laat dit nog even staan, dit word later toegevoegd.
Als het kookt, kun je al roerend de erbij doen. - Het is belangrijk dat de soep heet genoeg is en dat je constant blijft roeren.
- Doe niet alle in een keer in de pan maar voeg beetje bij beetje een handje toe.
- De en en kunnen er in.
Als de volledig gesmolten is, kan de broccolicrème erbij.
Even goed roeren en dan op smaak maken met knoflook poeder, , en een beetje kerrie.
Laat het geheel nog een paar minuten koken, serveer het en geniet!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Franse kaassoep420m
-
Recept
Kaassoep415m
-
Recept
Kaassoep met ham & prei425m
-
Recept
Romige kaassoep415m
-
Recept
Kaassoep41u5m
-
Recept
Romige kaassoep420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal en bouillon
- chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- kaas en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boursin, melk
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- kaas en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon en zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 89 kcal | 4% | 445 kcal |
Vetten | 2 g. | 4% | 10 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 30 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |