Pittige Indische aubergines
- Herkomst Indonesie
- Categorie Groentegerechten
 Bijpassend: voorgerechten & nagerechten
- Aubergines recepten
- Bereiden
- Kookboek van eladage
- 1 reviews
 
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- in een schaal mengen met wat water.
- De aubergineplakken daar 2 uur in laten marineren.
- Ondertussen de sjalotten snipperen en fruiten in een koekenpan in .
- Later de erbij doen en even aanbakken.
- De aubergineplakken bakken in de koekenpan of even kort frituren en uit laten lekken op keukenpapier.
- De plakken besmeren met de boemboe en in een ovenvaste schaal doen.
- Even 10 a 15 minuten in een oven van 180 graden C.
Ook lekker om te maken
- 
      
      
      Recept
         Beetgare paprika's in een pittige Oosterse saus415m Beetgare paprika's in een pittige Oosterse saus415m
- 
      
      
      Recept
         Aubergines gevuld met lamsgehakt440m Aubergines gevuld met lamsgehakt440m
- 
      
      
      Recept
         Gevulde paprika met pittige rundergehakt450m Gevulde paprika met pittige rundergehakt450m
- 
      
      
      Recept
         Indische boontjes430m Indische boontjes430m
- 
      
      
      Recept
         Pittige asperges uit de wok435m Pittige asperges uit de wok435m
- 
      
      
      Recept
         Pittige komkommersalade met gesnipperde munt of bieslook420m Pittige komkommersalade met gesnipperde munt of bieslook420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Pittige Indische aubergines heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
  RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
| Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
|---|---|---|---|
| Calorieën | 1013 kcal | 50% | 4052 kcal | 
| Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. | 
| Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Zout | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. | 
| Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |