Pittige kipspiesjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Kipspiesjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Magnetron
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Roer in een schaal de knoflook, sambal, en 1 eetlepel door elkaar.
- Schep de kip erdoor en marineer hem 15 minuten.
- Verwarm de oven voor op 225 graden C.
- Verhit in een antiaanbakpan de .
- Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut.
- Voeg de bouillon toe en kook de rijst in 20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar.
- Steek de kiprepen zig zag aan satéstokjes, leg ze in een braadslede en rooster de kipspiesjes in de oven in 10 minuten gaar en bruin.
- Keer ze regelmatig en bestrijk ze dan met de marinade.
- Bereid de stoomgroenten in de magnetron volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Schep de stoomgroenten door de curryrijst en schep deze in diepe borden.
- Leg de kipspiesjes er bovenop.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kipspiesjes41u45m
-
Recept
Kipspiesjes met citroengras en salsa420m
-
Recept
Kip in pittige pinda-kokossaus420m
-
Recept
Unggas Guinea Pedis Dendang Kecambah (pittige parelhoen met taugé)455m
-
Recept
Pittige kip met knoflook, sambal en mosterd420m
-
Recept
Udang Ajam dan paprika (zeer pittige kip met garnalen)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek, olie, kippenbouillon
- sambal oelek en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 341 kcal | 17% | 682 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 18 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 2 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 41 g. | 15% | 82 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |