Pittige komkommers
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Jurie
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Snijd met een citroentrekker in de lengte dunne reepjes van de
komkommerschil zodat ze een aantrekkelijke buitenkant krijgen.
Snijd de in de lengte tweemaal door en maak er stukken van 3-4 cm van. - Doe de uiterste puntjes weg.
Strooi er rijkelijk zout over en leg de stukjes 30 minuten in een vergiet om uit te lekken (gebruik hiervoor grof zeezout en beslist geen fijn zout!).
Spoel de stukken dan onder de koude kraan goed af en laat ze uitlekken of dep ze droog.
Vermeng de rest van de ingrediënten, behalve de en schenk het mengsel over de stukjes komkommer. - Laat even intrekken en doe alles dan over in een magnetronschaal.
Laat het gerecht op de hoogste stand 1 minuut heet worden, maar niet zacht koken. - Laat het afkoelen en in de koelkast en door en door koud worden (schep wel af en toe om).
Serveer dit gerecht nog dezelfde dag.
Ook lekker om te maken
Variaties op Pittige komkommers
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pittige komkommersalade | 3 | Bijgerechten |
Pittige komkommersalde | 1 | Bijgerechten |
Pittige komkommersalade met Thaise vissaus | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 53 kcal | 2% | 212 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |