Pittige Pakora

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de in een kom, zeef het meel erbij en klop goed door. (Het erwtenmeel vormt vrij harde klonten; wrijf die met de achterkant van een lepel door een zeef).
  2. Voeg , , , en toe en meng goed.
  3. Laat het beslag minstens 1 uur staan op een koele plaats. (intussen neemt het meel het vocht uit de op en dikt het beslag in).
  4. Snijd de ongeschilde netjes bij en snijd hem in schijfjes of blokjes van 3 cm.
  5. Maak de in een braadpan met zware bodem zo heet, dat een druppel beslag erin sist en bovendrijft.
  6. Draai de blokjes snel door het beslag; een plekje overslaan geeft niet.
  7. Frituur ze in porties 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
  8. Schep ze uit de met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  9. Snijd bij spinazie de harde middennerf uit grote bladeren en snijd ze in vierkanten van 5 cm.
  10. Draai ze door het beslag en bak ze net zoals de .
  11. Serveer ze direct en zo warm mogelijk.
  12. absorbeert veel sterker dan tarwebloem, zodat een klein beetje al kan worden vermengd met een behoorlijke hoeveelheid vloeistof tot een heel dik beslag.
  13. Men kan zowel hartige als zoete vullingen gebruiken.
  14. Probeer ook eens paddestoelen, of appel en banaan.
  15. Pakora's blijven tot 1 uur na het bakken lekker in een warme oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
stuk
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pittige Pakora